Pirinç Pilavı
Malzemeler;
- 2 çorba kasesi pirinç
- 1 orta boy soğan
- Tavuk ya da et suyu
- Nohut
- Tereyağı
Yapılışı;
- 2 çorba kasesi pirincimizi bir kaba alarak üzerine sıcak su döküyoruz.İçerisine bir miktar tuz ve birkaç damla limon damlatarak 1 saat kadar bekletiyoruz.
- Soğanlarımızı yarım ay şeklinde doğruyıp tuzla ovup iyice yıkıyoruz.
- Pirinçlerimizi de nişastasından arınana kadar yıkıyoruz.
- Tenceremizin tabanına soğanları ve nohutları koyup üzerine pirinçlerimizi ekliyoruz.
- Pirinçlerimizi bir parmak geçe et ya da tavuk suyunu ilave ediyoruz.
- İçerisine tuzu da ekledikten sonra suyu çekene kadar pişiriyoruz.
- Ayrı bir tavada tereyağımızı kızdırıyoruz.
- Suyunu çeken pilavımıza tereyağını ekleyip üzerini kağıt havlu ve kapakla kapatarak demlendiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder