15 Eylül 2014 Pazartesi

Pirinç Pilavı


Pirinç Pilavı

Malzemeler;

  • 2 çorba kasesi pirinç
  • 1 orta boy soğan
  • Tavuk ya da et suyu
  • Nohut
  • Tereyağı
Yapılışı;
  1. 2 çorba kasesi pirincimizi bir kaba alarak üzerine sıcak su döküyoruz.İçerisine bir miktar tuz ve birkaç damla limon damlatarak 1 saat kadar bekletiyoruz.
  2. Soğanlarımızı yarım ay şeklinde doğruyıp tuzla ovup iyice yıkıyoruz.
  3. Pirinçlerimizi de nişastasından arınana kadar yıkıyoruz.
  4. Tenceremizin tabanına soğanları ve nohutları koyup üzerine pirinçlerimizi ekliyoruz.
  5. Pirinçlerimizi bir parmak geçe et ya da tavuk suyunu ilave ediyoruz.
  6. İçerisine tuzu da ekledikten sonra suyu çekene kadar pişiriyoruz.
  7. Ayrı bir tavada tereyağımızı kızdırıyoruz.
  8. Suyunu çeken pilavımıza tereyağını ekleyip üzerini kağıt havlu ve kapakla kapatarak demlendiriyoruz.
      AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder