8 Eylül 2014 Pazartesi

Tiramisu




Tiramisu
GEREKLİ MALZEMELER
Kek için;

  • 4 yumurta
  • 4 kahve fincanı şeker
  • 4 kahve fincanı un (elenmiş)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı su

Kreması içi;

  • Yarım litre süt
  • 2 kahve fincanı un
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 1 yumurta
  • 200 gram labne peynir
Keki ıslatmak için;

  • 2 paket neskafe
  • 2 çay fincanı sıcak su 
Süslemek için;

  • Kakao
YAPILIŞI

    1. 4 yumurta 4 fincan şeker iyice çırpılır.İçerisine 2 yemek kaşığı yağ ve 2 yemek kaşığı su eklenir. Son olarak 4 fincan un vanilya ve 1 paket kabartma tozu ilave edilip iyice çırpılır.Elde edilen kek karışımı yağlanmış küçük boy kelepçeli kek kalıbına dökülüp önceden ısıtılmış 175 derecede fırında çubuk testini geçinceye kadar pişirilir.                                                          !!! İlk 20 dakika fırını açmayınız.
    2. Yarım litre süt, 2 fincan un, 3 fincan şeker ve 1 yumurta tencerede konularak kısık ateşte sürekli karışıtırılarak pişirilir.Kaynayınca altı kapatılır ve içerisine 200 gram labne eklenir.İyice çırpılır ve pürüzleri giderilir. Ilıması beklenir.
    3. Soğumuş olan kekimizi iple kesiyoruz. 2 fincan sıcak su ile neskafeyi karıştırıp kekimizin alt tabanını ıslatıyoruz.Burda dikkat etmemiz gereken nokta çok fazla ıslatmamak ve kuru kalmamasına dikkat etmek. Islatılmış tabana kremamızı sürüyoruz ve kekimizin üst kısmını kapatıyoruz.Üst parçamızı da ıslattıktan sonra kremayla kaplıyoruz.
    4. Son olarak kakaoyu tiramisumuzun  üzerine küçük süzgeç yardımıyla eliyoruz.
    5. Dilimleyip servis tabağına aldığınız tiramisuyu dilerseniz çikolata sosu ile servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder